Eesti keelele üle minevad koolid ja lasteaiad saavad tellida tasuta asendusõpetajaid 

Gerli Neppi 02 nov. 2023

Meil on hea meel teada anda, et sõlmisime koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga  kokkuleppe, mis võimaldab eestikeelsele õppele üle minemisel tellida tasuta asendusõpetajaid üle kogu Eesti. Meie jaoks on oluline, et olenemata emakeelest, ei tekiks õpilasel aineteadmistes puudujääke ning õppeasutustel oleks võimalik leida asendusõpetaja vähese aja- ja energiakuluga.

Haridus- ja Teadusministeeriumi eestikeelsele õppele ülemineku juht, Ingar Dubolazov, tõdes, et üleminek ja eesti keelest erineva emakeelega õpilaste õppe toetamine nõuab õpetajatelt oma oskuste ja teadmiste täiendamist. „Õpetaja saab osaleda mitmesuguses täiendusõppes – keelekursustel, metoodikakoolitustel, stažeerimisprogrammides – ning tema tundide kvaliteetseks asendamiseks ei pruugi piisata õppeasutuse enda personalist. Riik tulebki siin haridusasutustele appi,“ kinnitas Dubolazov.

Tasuta asendusõpetajat saame võimaldada koolidele ja lasteaedadele, kui: 

  • eesti keelest erineva emakeelega õpilasi (k.a. ukraina lapsi) eesti keeles õpetav õpetaja haigestub (kuni 2 nädalat);
  • õpetaja osaleb eestikeelsele haridusele üleminekut toetavas täiendusõppes (metoodikakoolitused, eesti keele koolitus, meeskonnakoolitused, keelepraktikad jne).

Tasuta asendusõpetajate tellimine on lihtne ja mugav. Saatke oma sooviavaldus SIIN ning leiame Teile sobiva lahenduse. Tellimisega lisa kohustusi ei kaasne. 

Vastame meeleldi kõigile tekkinud küsimustele e-mailis info@asendusopetaja.ee või telefonidel +372 5671 6525, +372 5810 7200

Loodame, et saame Teile toeks olla ning jääme tellimusi ootama!

Iga eestikeelne tund loeb! 

Heade soovidega
Gerli Neppi
Tegevjuht
MTÜ ASÕP